2017-02-08
RozwĂłj przetwĂłrstwa w kierunku mięsa mrożonego ma być sposobem malezyjskich firm na zwiększenie eksportu. Prowadzone inwestycje mają także doprowadzić do większej integracji sektora.
Zmiany w malezyjskim sektorze drobiarskim są wspierane kapitałami zagranicznymi. Duże fundusze inwestycyjne kupują udziały w największych firmach w tym kraju. Ze względu na niskie koszty produkcji drobiu i mięsa drobiowego zaangażowanie w Malezji zwiększają także inwestorzy branżowi. OprĂłcz zmian w firmach zmierzających do zwiększania produkcji mięsa mrożonego przedsiębiorstwa starają się także o certyfikaty HALAL.
Malezja produkuje podobne ilości mięsa brojlerĂłw jak Polska. W 2015 roku w naszym kraju wyprodukowano 1.635 tys. ton mięsa kurcząt rzeźnych, a w Malezji 1.570 tys. ton.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl