Informacje

Poultry Insider, wydanie z 14 czerwca 2021

Poultry Insider, wydanie z 14 czerwca 2021

Produkcja mięsa drobiowego w Polsce nadrabia zaległości. Przypomnijmy, że po lutym tego roku, w naszym kraju, wyprodukowano o ponad 10 proc. mniej mięsa niż po pierwszych dwóch miesiącach 2020 roku. Jednak po marcu, a więc ostatnim miesiącu za który dysponujemy danymi, ten spadek zmniejszył się o połowę i do zeszłego roku tracimy już tylko nieco ponad pięć procent. Jak dokładnie wygląda produkcja w podziale na poszczególne gatunki drobiu? Co dzieje się w innych państwach naszego regionu? Tego wszystkiego można się dowiedzieć z naszego raportu, który publikujemy w najnowszym Poultry Insiderze.

Nasz ostatni biuletyn analityczny zawiera także raport poświęcony unijnej wymianie handlowej z Wielką Brytanią. Sądzimy, że jednym z istotnych czynników, który negatywnie będzie oddziaływał na dotychczasową mocną pozycję europejskich eksporterów na brytyjski rynek, w tym Polski, będą przyszłe relacje (umowy handlowe) z krajami trzecimi. W raporcie prezentujemy zmienne, jakie zaszły już na początku 2021 roku.

Na wolnym rynku skupu żywca kurcząt oraz na rynku jaj jest bardzo spokojnie. Nasi analitycy widzą jednak pewne sygnały nadchodzących zmian. Jakich? Przekonają się Państwo z lektury Poultry Insidera.

Tradycyjnie, Poultry Insider przynosi subiektywnie wybrane, naszym zdaniem najistotniejsze, informacje drobiarskie ze świata, które pojawiły się w  minionym tygodniu.

Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.