2022-05-16
Najnowszy numer Poultry Insidera przynosi dane dotyczące produkcji mięsa drobiowego po lutym tego roku. Generalnie wydaje się, że polskie drobiarstwo jest na dobrej drodze do ustanowienia w tym roku rekordów produkcyjnych. Informacje statystyczne wprowadzają jednak nieco zamieszania i na pierwszy rzut oka wydają się być sprzeczne z danymi o wylęgach. O co chodzi dokładnie? Wyjaśniamy w Poultry Insiderze.
Nasz biuletyn analityczny to – tradycyjnie – także pakiet najważniejszych, według naszego rozeznania, informacji z branży drobiu i jaj ze świata oraz próba przewidzenia ruchów na rynkach w najbliższych tygodniach (przypomnijmy, że śledzimy systematycznie rynek skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz rynek jaj).
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl