2020-03-16
Europejska branża znalazła się w niepewnym otoczeniu rynkowym. Z jednej strony, górę wzięła psychologia rynku, z drugiej zaś, zbierają się czarne chmury związane z utrudnieniami w logistyce, realizacją transakcji i obsłudze pracowniczej. Jakie nastroje panują na drobiarskim rynku w okresie przedświątecznym? Te kwestie omawiamy od razu na początku najnowszego wydania Poultry Insidera, w naszych tradycyjnych komentarzach rynkowych.
Państwa uwadze polecamy doniesienia ze światowych rynków drobiarskich. Nowe decyzje w sprawie polityki protekcjonistycznej ważnych światowych importerów czy przywileje na chińskim rynku drobiarskim, to tylko część zagadnień, o których warto wiedzieć.
W części analitycznej komentujemy kondycję eksportu mięsa indyczego z Polski w ostatnich latach. Obok wolumenu i wartości wysyłek prezentujemy wykaz wszystkich kontrahentów zgłaszających zapotrzebowanie na mięso tego gatunku drobiu produkowanego w Polsce. Odpowiadamy, jakie znaczenie dla firm indyczych ma rynek chiński…
W bieżącym wydaniu naszego narzędzia raportujemy również wyniki polskiego handlu zagranicznego mięsem drobiowym w 2019 roku.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl