2021-08-16
W bieżącym wydaniu Poultry Insidera polecamy Państwa uwadze raport dotyczący polskiego eksportu jaj po pięciu miesiącach roku. Najnowsza analiza polskiego eksportu jaj w skorupkach tylko potwierdza negatywne nastroje jakie od Wielkanocy (do niedawna) panowały u producentów jaj. Ewidentnie widać, że konsekwencje gospodarcze pandemii COVID-19 i związana z tym niepewność w planowaniu krótkoterminowym są od wielu miesięcy głównym czynnikiem ograniczającym funkcjonowanie przetwórstwa jajecznego w Europie, a to z kolei odbija się na popycie na surowiec i na jego cenach.
W naszym biuletynie informacyjnym można znaleźć również precyzyjne informacje dotyczące europejskiego handlu mięsem drobiowym. Te dane zdają się perfekcyjnie tłumaczyć to, co dzieje się z cenami skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz cenami mięsa drobiowego opuszczającego polskie zakłady przetwórcze.
Ostatnie wydanie Poultry Insidera przynosi także subiektywnie wybrane drobiarskie informacje ze świata oraz komentarze i prognozy dotyczące rynku skupu żywca brojlerów kurzych oraz rynku jaj.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl