Informacje

Poultry Insider, wydanie z 17 maja 2021

Poultry Insider, wydanie z 17 maja 2021

W najnowszym Poultry Insiderze publikujemy dane dotyczące produkcji mięsa drobiowego. Informacje odnoszą się nie tylko Polski, ale także do wszystkich znaczących producentów drobiu obszaru europejskiego. Nasz raport prezentuje produkcję mięsa drobiowego ogółem oraz w podziale na najważniejsze gatunki drobiu. Jeśli chodzi o najważniejszy wniosek dotyczący Polski, to można powiedzieć, że w styczniu i lutym tego roku nasz kraj z europejskiego produkcyjnego prymusa trafił (jeśli chodzi o dynamikę spadków) niemal na sam koniec stawki. Produkcja mięsa drobiowego ogółem spadła w Polsce, po pierwszych dwóch miesiącach roku, o niemal 10,5 procent!

W naszym biuletynie analitycznym znajdą Państwo także analizę poświęconą inwestycjom w „alternatywną” produkcję jaj konsumpcyjnych w Unii Europejskiej.

Nasi subskrybenci są przyzwyczajeni, że Poultry Insider przynosi w każdym wydaniu najważniejsze informacje drobiarskie z rynków międzynarodowych, a także próbuje podsumowywać i prognozować sytuację w skupie żywca kurcząt rzeźnych oraz w skupie jaj.

Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.