2022-11-21
W najnowszym wydaniu Poultry Insidera zajmujemy się przede wszystkim szacowaniem zmian względnych (procentowych) w produkcji drobiarskiej. Europejski potencjał produkcji jaj – zgodnie z naszą metodyką - jest coraz niższy. W tej chwili, na rynku w Europie, powinno być o około 11 procent niosek mniej niż przed rokiem, a podaż żywca kurcząt rzeźnych w Europie jest - w tych dniach - zgodnie z naszymi obliczeniami, niższa, o 2,9 proc. od tego z czym mieliśmy do czynienia przed rokiem. Szczegóły znajdą Państwo w naszym biuletynie analitycznym.
Poultry Insider to także prognozy przyszłego zachowania rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz rynku jaj. Pierwszy rynek naszym zdaniem będzie zachowywał się słabiej od drugiego. Dlaczego? – piszemy w Insiderze.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl