2019-12-23
Tegoroczne święta bożonarodzeniowe będą udane zarówno dla producentów brojlerów kurzych, jak i dla producentów jaj. Ci pierwsi na kilogramie żywca zarabiają w tych dniach więcej o niemal 21 procent niż przed rokiem o tej porze, a ci drudzy o 19 procent więcej! Na pytanie dlaczego tak się dzieje i jak sytuacja będzie wyglądała w kolejnych dniach próbujemy odpowiedzieć w najnowszym wydaniu Poultry Insidera.
W bieżącym numerze naszego narzędzia analitycznego można znaleźć również najnowsze dane dotyczące produkcji drobiu z podziałem na gatunki w Polsce i Europie, a także raport dotyczący polskiego handlu produktami jajecznymi. W Poultry Insider przedstawiamy też najnowsze doniesienia drobiarskie ze świata.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl