2020-11-23
W skupie, ceny żywca kurcząt rzeźnych spadają do poziomów niepamiętanych przez najstarszych drobiarzy. Tymczasem produkcja mięsa drobiowego w Polsce, wbrew europejskim tendencjom, rośnie. W Poultry Insiderze zestawiliśmy najnowsze dane o produkcji drobiarskiej w Europie, w podziale na najważniejsze gatunki drobiu. Informacje są wyrażone zarówno w kilogramach, jak i sztukach.
Producentów jaj zainteresuje zapewne unijny bilans handlu zagranicznego. W analizie można znaleźć między innymi odpowiedzi na pytania o najpopularniejsze kierunki wywozu jaj i przetworów z Europy oraz o konkurencję, z którą walczymy na europejskich rynkach.
Poultry Insider to także przegląd najważniejszych informacji drobiarskich ze świata oraz mini raporty z rynku skupu brojlerów kurzych oraz z rynku jaj.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl