2020-05-25
Kluczowym tematem najnowszego wydania Poultry Insidera jest eksport mięsa kaczego z Polski. Produkcja tego mięsa rośnie od kilku lat w zawrotnym tempie, jak zapałki łamane są wszelkie rekordy, a siła tego trendu tkwi podobno w eksporcie. Czy rzeczywiście? Przekonają się o tym tylko Ci z Państwa, którzy zechcą przeczytać naszą analizę. Raport ilustruje wiele przejrzystych wykresów oraz wygodne tabele.
Bieżący Poultry Insider przynosi także informacje dotyczące produkcji mięsa drobiowego w obszarze europejskim. Z analizy wyłania się kilka ciekawych spostrzeżeń. Jedno z nich sugeruje, że potęga drobiarska jaką jest nasz kraj dostaje zadyszki... Co ciekawe, prezentowane dane nie uwzględniają jeszcze koronawirusowego zamieszania.
Poultry Insider to również – jak co tydzień – najnowsze doniesienia z drobiarskiego świata oraz komentarze analizujące sytuację na rynku skupu żywca kurcząt rzeźnych oraz na rynku hurtowym jaj.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć TUTAJ.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl