2020-04-27
Rynek skupu żywca drobiowego praktycznie przestał istnieć. Producenci i zakłady mięsne przeżywają prawdziwy dramat. Czy w tunelu widać światło? Nad tym zastanawiamy się od razu na początku bieżącego wydania Poultry Insidera. Tymczasem hodowcy kur nieśnych dochodzą do momentu w roku, w którym koniunktura tradycyjnie jest najgorsza. Czy sezonowość i tym razem da o sobie znać?
W części analitycznej Poultry Insidera rozważamy czy po ustaniu w Polsce grypy ptaków uda nam się skutecznie powrócić na rynki tak zwanych państw trzecich. Raport oparty jest o case study rynku RPA. Dla branży jajecznej z pewnością ciekawe okażą się najnowsze doniesienia dotyczące struktury chowu kur niosek w Unii Europejskiej.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl