2023-02-27
Głównym tematem najnowszego wydania Poultry Insidera jest produkcja mięsa drobiowego w Polsce oraz w Unii Europejskiej (a także państwach ściśle współpracujących ze Wspólnotą). Przedstawiamy dokładne dane na tle porównywalnych okresów z trzech poprzednich lat. Analiza obejmuje mięso drobiowe ogółem, mięso brojlerów kurzych oraz mięso kaczek i indyków.
W naszym biuletynie analitycznym sporo miejsca poświęcamy doniesieniom drobiarskim ze świata. Piszemy między innymi o sektorze kur nieśnych na Ukrainie. Dowiedzą się Państwo między innymi, że fermy kur nieśnych w tym kraju gwałtownie odbudowują stada. Przedsiębiorstwa ustabilizowały swoją logistykę z czym wcześniej były największe problemy. Coraz lepiej działają także zabezpieczenia dotyczące energii elektrycznej. Pozytywnie na ukraiński sektor jaj wpływa także zapotrzebowanie z Unii Europejskiej. Grypa ptaków oraz braki jaj na rynku wewnętrznym UE (oraz na Wyspach Brytyjskich) w połączeniu z brakiem barier celnych powodują, że ukraiński przemysł jajeczny ma solidny impuls rozwojowy, który prawdopodobnie będzie jednym z czynników wzrostu w bieżącym roku.
Poultry Insider to także komentarze dotyczące bieżącej sytuacji rynkowej oraz wiele przydatnych tabel i wykresów.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl