2020-07-06
Czy pięć tysięcy ton mięsa drobiowego miesięcznie to dużo czy mało? Ten spór do niedawna rozgrzewał drobiarzy w Polsce bo tyle w ciągu miesiąca sprowadzano do Polski tak zwanego „fileta z kością”. Ukraińska sztuczka celna przestała istnieć, a wraz z nią dyskusje o imporcie drobiu do Polski. Niektórzy obawiali się, że może jest zbyt wcześnie na świętowanie bo Ukraińców mogły zatrzymać inne względy… Dziś już wiemy na pewno. Co dokładnie przekonają się Ci z Państwa, którzy zechcą sięgnąć po najnowsze wydanie Poultry Insidera.
Bieżący Poultry Insider oprócz analizy polskiego handlu zagranicznego mięsem drobiowym oferuje także raport poświęcony temu jak Amerykanie mogą psuć interesy polskim producentom jaj w Europie.
Stali Czytelnicy PI rozpoczynają zwykle lekturę od doniesień branżowych ze świata oraz od przewidywań dotyczących zachowania rynków: skupu żywca kurcząt rzeźnych i rynku hurtowego jaj. Na obu tych rynkach daleko nam do letniego odprężenia…
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl