Informacje

Poultry Insider, wydanie z 7 maja 2018

Poultry Insider, wydanie z 7 maja 2018

W ostatnich sześciu miesiącach produkcja mięsa kurcząt rzeźnych wzrosła w Turcji o 16,5 procent, a w Polsce dziesięciokrotnie mniej. Dlaczego Turcja zanotowała tak dynamiczny wzrost a Polska tak umiarkowany? Jak wyglądała w Europie produkcja mięsa drobiowego ogółem, a jak produkcja mięsa indyków? Odpowiedzi na tak postawione pytania wraz z innymi szczegółami dotyczącymi najnowszych danych o produkcji drobiu zawarte są w raporcie analitycznym w najnowszym wydaniu „Poultry Insidera”.

Bieżące wydanie „PI” bada także ostatnie dane dotyczące ukraińskiego eksportu jaj w skorupkach oraz wywozu produktów jajecznych z Ukrainy. Analiza ta pokazuje między innymi, że mitem jest przypisywanie Ukrainie winy za obecną trudną sytuację cenową w Polsce.

W tradycyjnych komentarzach rynkowych zawartych w każdym wydaniu „Poultry Insidera” prognozujemy dynamiczne odbicie cen skupu kurcząt rzeźnych oraz stabilizację na rynku jaj. Konkretne argumenty za tym przemawiające znajdują się na pierwszej stronie „PI”.

W warstwie informacyjnej „Poultry Insidera” poruszamy następujące zagadnienia: amerykański gigant inwestuje w „czyste mięso”; kolejne sukcesy białoruskiego drobiarstwa; problemy z podażą jaj w Iranie; roślinne burgery Impossible Foods zdobywają rynek światowy?

Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.