Informacje

Poultry Insider, z dnia 12 lutego 2018

Poultry Insider,  z dnia 12 lutego 2018

Pod względem dynamiki produkcji mięsa drobiowego w 2017 roku Polska znalazła się tylko w połowie europejskiej stawki.  Szczegółowa analiza produkcji drobiu na Starym Kontynencie znajduje się w najnowszym numerze „Poultry Insidera”. W tym wydaniu są także duże wykresy pozwalające na analizę techniczną cen na rynku skupu żywca drobiowego oraz analizę techniczną cen na rynku pierwotnym jaj. „Poultry Insider” przedstawia również raport dotyczący pogorszenia pozycji konkurencyjnej polskiego eksportu mięsa drobiowego względem największych konkurentów czyli Brazylii, Tajlandii oraz Ukrainy. Ciekawa, dla zainteresowanych rynkiem jaj, powinna być analiza produkcji jaj w państwach europejskich.

Bieżące wydanie „Poultry Insidera” tradycyjnie otwierają komentarze dotyczące sytuacji na rynku żywca brojlerów oraz na rynku jaj.

W części news znajdują się następujące informacje: reformy u największego brytyjskiego producenta mięsa drobiowego; niepowodzenie zwiększenia prędkości pracy linii ubojowych w Stanach Zjednoczonych; amerykańska skuteczność w eksporcie jaj; obawy o choroby zakaźne napędzają rynek jaj pasteryzowanych; w niektórych krajach afrykańskich drobiarstwo odbudowuje się po grypie ptaków.

Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.