Informacje

Drób i jaja na coraz wyższym poziomie - ocenia Główny Inspektorat Sanitarny.

Wg. raportu GłĂłwnego Inspektoratu Sanitarnego, oceniającego jakość zdrowotną artykułĂłw spożywczych wytwarzanych w Polsce na podstawie wynikĂłw kontroli przeprowadzonych 2014 r. - drĂłb i jaja należą do produktĂłw, ktĂłre zasłużyły na pochwałę - są na coraz wyższym poziomie ( opinia w artykule " Żywność oferowana w Polsce pozostawia wiele do życzenia" Dziennik Gazeta Prawna, 27 kwietnia 2015 r.) 
Na taki niepochlebny tytuł artykułu miała wpływ zwiększona liczba zakwestionowanych prĂłbek wyrobĂłw cukierniczych ciastkarskich, grzybĂłw, wĂłd mineralnych, napojĂłw bezalkoholowych, tłuszczĂłw roślinnych, majonezĂłw, musztard oraz suplementĂłw diety.