Produkcja piskląt i nakłady jaj wylęgowych są ważnym wskaźnikiem wyprzedzającym pozwalającym prognozować wiele wielkości ekonomicznych związanych z rynkiem drobiarskim. Badania i analizy KIPDiP pokazują na przykład, że w Polsce w ostatnich latach istnieje silna zależność między wielkością wylęgów piskląt kurcząt rzeźnych, a cenami skupu dorosłych ptaków. Zapraszamy do zapoznania się z opracowanymi przez KIPDiP statystykami. Więcej
Blisko połowa polskiej produkcji mięsa drobiowego oraz około 40 procent produkcji jaj trafia na eksport. Handel zagraniczny ma więc kluczowe znaczenie dla polskiego drobiarstwa. Niniejsza sekcja zawiera informacje opisujące najważniejsze dane statystyczne oraz trendy. Więcej
W tym miejscu prezentujemy najważniejsze dane statystyczne dotyczące produkcji mięsa drobiowego i jaj. Sekcja obrazuje także potencjał produkcyjny sektora jaj wynikający z rejestrów weterynaryjnych. Więcej
W tej sekcji udostępniamy wyniki niektórych prac analitycznych i projektów realizowanych przez Izbę. Więcej
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl