2017-09-26
W stałym dodatku do „Gazety Wyborczej” „Tylko Zdrowie” (setne wydanie z dnia 23.03.2016 r.), w artykule - „100 sposobów na dożycie setki”, wśród rekomendowanych recept na długowieczność, wymieniono jedzenie jaj:
„Nie są wcale odpowiedzialne za wzrost poziomu cholesterolu. To raczej bomba odżywcza. Zawierają całą masę cennych składników - pełnowartościowe białko, witaminy: A, D, E, K, B2 i B12, lecytynę, żelazo. Zdrowy dorosły człowiek może zjeść nawet sześć jajek tygodniowo, najlepiej jednak nie smażyć ich na maśle. Jajka wspomagają odchudzanie. Są bardzo sycące - wystarczy zjeść jedno jajko na twardo, a już można mieć pewność, że na imprezie nie napadnie człowieka wilczy głód.”
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl