2020-05-11
Kluczową informacją dotyczącą polskiego handlu zagranicznego mięsem drobiowym, po pierwszych dwóch miesiącach roku, jest wyraźny spadek (minus 5,3 proc.) wolumenu eksportu mięsa z Polski. To bodaj pierwsza taka sytuacja w ostatnich kilkunastu latach! Równie ciekawe rzeczy jak w eksporcie dzieją się w imporcie. Przywóz mięsa drobiowego do Polski zmalał o ponad 37,5 proc. porównując pierwsze dwa miesiące tego roku do analogicznego okresu w roku ubiegłym. Skąd tak duże zmiany w polskim handlu? Odpowiedź na to pytanie, a także szczegółowe tabele i wykresy znajdują się w naszej analizie zamieszczonej w najnowszym wydaniu Poultry Insidera.
Nasze narzędzie dla managerów branży drobu i jaj zawiera także raport dotyczący przywozu jaj i przetworów do Unii Europejskiej. W materiale tym znajdą Państwo między innymi najnowsze doniesienia z walki Ukraińców z Amerykanami o względy europejskich odbiorców.
Pierwsza strona Poultry Insidera to – rzecz jasna – komentarze dotyczące rynku skupu brojlerów kurzych oraz rynku jaj.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl