2019-10-14
Według szacunków Krajowej Izby Producentów Drobiu i Pasz około 30 procent polskiej produkcji jaj musi szukać nabywców poza granicami naszego kraju. Z tego względu szczególnie ważne dla producentów są dane o eksporcie jaj z Polski. Najnowsze dane prezentujemy w bieżącym wydaniu Poultry Insidera.
Polski sektor mięsa drobiowego od lat dominuje w Unii Europejskiej. O tym jak radzimy sobie na tle międzynarodowej konkurencji w ostatnich miesiącach można zorientować się czytając nasz raport dotyczący produkcji drobiu ogółem oraz jego poszczególnych gatunków.
W prognozach rynkowych piszemy o skrajnie różnych nastrojach producentów żywca brojlerów kurzych oraz producentów jaj…
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl