2018-10-15
Eksport jaj z Polski w pierwszych siedmiu miesiącach tego roku oraz produkcja mięsa drobiowego we wszystkich państwach w Europie (również do końca lipca) to główne tematy najnowszego wydania „Poultry Insidera”. W eksporcie jaj zwracają uwagę spadki wywozu jeśli za bazę przyjmiemy rok 2016. Tymczasem w produkcji mięsa drobiowego w Polsce najważniejszą sprawą jest chyba wysoki, bezwzględny przyrost produkcji mięsa indyczego.
Na rynku skupu brojlerów nastąpiła oczekiwana korekta cen w górę, a na rynku jaj mamy początek sezonowych wzrostów. Szczegóły sytuacji na obu rynkach wraz z prognozami dostępne są w „Poultry Insiderze”.
Zachęcamy do subskrypcji „Poultry Insider”! Więcej informacji na temat "PI" można znaleźć tutaj.
Copyright © 2017 Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w Poznaniu Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja zebu.pl